Kvalitet

 

Železara Smederevo d.o.o. teži da bude lider u proizvodnji i isporuci visoko kvalitetnih proizvoda kroz stalno poboljšanje proizvodnog procesa i servis kupaca.

 

Kompanija Železara Smederevo d.o.o. sa pogonima u Smederevu, Šapcu i Kučevu poznati je proizvođač visokokvalitetnih toplovaljanih i hladnovaljanih proizvoda od čelika i belog lima. Železara Smederevo d.o.o. ima visoko kvalifikovanu i profesionalno osposobljenu i obučenu radnu snagu, a investiranje u razvoj ljudskih resursa jedan je od najviših prioriteta menadžmenta. Kvalitet proizvoda predstavlja primarni fokus u svim delovima proizvodnog procesa u Železari Smederevo d.o.o.

 

Zahvaljujući stalnim poboljšanjima, kompanija Železara Smederevo d.o.o. je postala lider u proizvodnji gvožda i čelika u regionu i Evropi.

 

Kvalitet proizvoda je jedan od poslovnih pokretača Železare Smederevo d.o.o. Naše opredeljenje je da proizvodimo visokokvalitetne čelike prema međunarodnim standardima i da se u svim sferama rada stalno poboljšavamo.

 

Naša Kompanija je sertifikovana od strane sertifikacionog tela SGS prema sledećim standardima:

• ISO 9001:2008 - integrisano za Smederevo, Šabac i Kučevo

• HACCP standardu (Hazard Analyses and Critical Control Point) za proizvodnju belih limova

 

O doslednoj primeni zahteva standarda ISO 9001 i HACCP brinu svi zaposleni a posebno QMS služba u sektoru Obezbeđenje kvaliteta.

 

Sertifikat za Sistem menadžmenta kvalitetom prema zahtevima standarda ISO 9001 Železara u Smederevu poseduje od decembra 1999. godine, a fabrika "Beli limovi" u Šapcu od novembra 1998. Ova dva Sistema menadžmenta kvalitetom integrisana su u maju 2005, a 2009. godine im se pridružilo i Kučevo.

 

U martu 2016. godine rađena je QMS resertifikacija prema standardu ISO 9001:2008, sertifikat važi do septembra 2018. godine. 

 

Svake treće godine se radi resertifikaciona provera a svake godine nadzorna provera sistema menadžmenta kvalitetom.

 

 

Aprila 2005. godine fabrika u Šapcu dobila je sertifikat HACCP za proizvodnju proizvoda koji se koriste u industriji ambalaže za hranu.

 

U aprilu 2014. godine urađena je resertifikacija sistema menadžmenta kvalitetom prema standardu HACCP što obezbeđuje validnost ovog sertifikata do aprila 2017. godine.

 

Osim sertifikata za kvalitet, Železara Smederevo d.o.o. poseduje i sertifikate za proizvode:

 

• Materijal za brodogradnju

 

       o Lloyd's Register

 

       o Germanischer Lloyd

 

  

 

• Materijal za građevinarstvo

 

       o CE znak po standardu EN10025:2004 izdat od RWTÜV

 

 

• Materijal za kotlove i sudove pod pritiskom

 

     o AD 2000-Merblatt W0 izdat od RWTÜV

 

       o PED 97/23/EC izdat od RWTÜV

 

 

Železara Smederevo d.o.o. – izvoz

 

Železara Smederevo d.o.o. je 2005. godine dobila nagradu SIEPA agencije kao najbolji izvoznik iz Srbije u 2005. godini. To mesto je zadržala i u 2006. i 2007. godini.

 

Visokokvalitetni proizvodi naše kompanije plasiraju se u 60 zemalja širom sveta. Zaposleni u Železara Smederevo d.o.o. su posvećeni takvoj proizvodnji i našim ciljevima.

 

 

Proces Kontinualnog poboljšanja

 

Usvajajući politiku Kvaliteta, Železara Smederevo d.o.o. je potvrdila nameru da bude lider u proizvodnji i isporuci proizvoda visokog kvaliteta, i da se stalno poboljšava. Stalno poboljšanje u kompaniji se sprovodi kroz obuke zaposlenih, korišćenje iskustava - najboljih praksi u kompaniji i proces Kontinualnog poboljšanja. Brojni timovi za kontinualno poboljšanje – CI timovi u različitim celinama Kompanije rade na poboljšanjima u oblasti bezbednosti na radu, zaštite životne sredine, kvaliteta proizvoda, zadovoljenja zahteva kupaca, smanjenja troškova proizvodnje i povećanju produktivnosti.